С Румен Радев в професионален план сме се движили винаги заедно и

...
С Румен Радев в професионален план сме се движили винаги заедно и
Коментари Харесай

Генерал Константин Попов: Мит е, че с Румен Радев сме били врагове

„ С Румен Радев в професионален проект сме се движили постоянно дружно и в случай че имаше някакво несъгласия сред нас, това щеше да се отрази на работата ни. Нека да разбием един мит, че сме били врагове ”. Това обяви пред БТВ някогашният пълководец на Военновъздушните сили (ВВС) генерал Константин Попов.

Когато Радев стана президент, Попов напусна армията, сега е народен представител от ГЕРБ и ръководител на парламентарната комисия по защита.

Много години съм бил шеф на Румен Радев, и за двама ни щеше да е некомфортно той да ми е шеф, разяснява Константин Попов.

„ Не съм възнамерявал да вляза в политиката, само че нали знаете, че най-лесният метод да разсмееш Господ е като си правиш проекти. Аз политиците постоянно съм ги възприемал като врагът, от който би трябвало да измъкна повече пари за Военновъздушни сили. Сега моята роля е на посредник – да сближавам позициите. В сегашната ми работа ми харесва, че срещам доста хора, само че не ми харесва двуличието, не одобрявам кресливите политици ”, сподели ген. Попов.

По думите му модернизацията на Военновъздушни сили доста е закъсняла и една от аргументите е, че в България се приказва доста мощно и доста остро, а за задачата е необходим консенсус.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР